Regioweer: vanaf morgen koeler en veel wind.


Vandaag

Vandaag wordt voorlopig de laatste warme dag van het jaar. De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 21 en 23°. Het weerbeeld kenmerkt zich door vrij veel wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De zuidwestenwind is nog altijd aanwezig en waait matig tot vrij krachtig in de polder en krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en in de loop van de nacht neemt de kans op regen toe. De temperatuur ligt aanvankelijk rond de 19° en dat zal ook het maximum voor morgen zijn. De zuid tot zuidwestenwind zal flink in kracht toenemen.

Morgen

Morgen trekt het regengebied in de ochtend snel over de regio naar het zuidoosten en na passage klaart het flink op. Morgenmiddag neemt de kans op buien weer toe. De wind wordt west tot zuidwest en is vrij krachtig tot krachtig in de polder en hard en aanvankelijk stormachtig aan zee, windkracht 5 tot 8.

De temperatuur zal overdag dalen van een graad of 18 in de (vroege) ochtend naar ongeveer 15 aan het eind van de middag.

De komende dagen

Na morgen is het wisselvallig met naast geregeld zonneschijn ook elke dag kans op regen of enkele buien. Bovendien staat er regelmatig veel wind met in de nacht naar maandag kans op de eerste herfststorm van het jaar.

De temperatuur wordt niet hoger dan 15 tot 17° en dat is zowaar on de norm voor de tijd van het jaar, want normaal is het nog een graad of 18.

De uitgelichte foto werd gisteren gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: