Regioweer: Genieten van de Oudenwijvenzomer!


Vandaag

Ook op deze woensdag is het prachtig nazomerweer. De zon schijnt flink en er is hooguit wat hoge bewolking zichtbaar. Het blijft dan ook overal in de regio droog en er staat wederom een stevige zuidwestenwind. In de polder is de wind vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar 22-23°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 16.

Morgen

Morgen zijn er naast wolkenvelden ook flinke perioden met zon. Het blijft wederom droog en het wordt opnieuw zo’n 23°.

De komende dagen

Na morgen is het afgelopen met de Oudenwijvenzomer. Vrijdag trekt er in de ochtend een front over met enige tijd regen en daarachter stroomt duidelijk koudere lucht over onze streken. In deze lucht komen later weer enkele buien tot ontwikkeling en daarbij is ook onweer mogelijk. De zuidwestenwind wordt west en is vrij krachtig tot krachtig over land en hard aan zee, windkracht 5 tot 7 en de temperatuur is vrijdagmiddag maximaal 16°.

Ook in het weekend is het wisselvallig met op zaterdag enkele buien en zondag waarschijnlijk later op de dag enige tijd regen. De temperatuur is zaterdag 16 en zondag 18°.

De uitgelichte foto werd gisteren gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: