Regioweer: Heerlijk nazomerweer!


Vandaag

Het is op deze dinsdag prachtig nazomerweer, maar er staat wel veel wind. De zon schijnt volop en het blijft droog. De wind waait uit het zuidwesten en is zoals gezegd duidelijk aanwezig. In de polder waait het vrij krachtig en aan zee krachtig tot mogelijk hard, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar 22-23°.

Vanavond en de komende nacht trekken er velden met hoge wolken over de regio. Het blijft droog en het koelt af naar 16°.

Morgen

Morgen zijn er naast enkele wolkenvelden ook flinke perioden met zon. Het blijft wederom droog en er staat iets minder wind. In de polder meest matig, windkracht 4, aan zee (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6. De temperatuur stijgt naar 23-24°.

De komende dagen

Na morgen is het donderdag nog warm met een graad of 23. Daarbij schijnt geregeld de zon en is het droog.

Vrijdag starten we met regen en later komt het tot enkele buien. De temperatuur gaat flink onderuit met op vrijdagmiddag geen hogere temperatuur dan 16°. In het weekend is er zaterdag nog een buienkans, zondag lijkt het weer droog te blijven. De temperatuur ligt tussen de 16 en 18°.

De uitgelichte foto werd gisteren gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: