Regioweer: het wordt weer warmer!


Vandaag

De zon schijnt op deze zaterdag geregeld, maar er is ook een buienkans. De wind waait matig uit het westen en de temperatuur stijgt naar maximaal 18°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 13.

Morgen

Morgen is er vrij veel hoge bewolking, maar de zon zal ook zeker schijnen. Het blijft droog en met 21-22° is het alweer een aantal graden warmer.

De komende dagen

Na morgen gaat de temperatuur verder omhoog en dat hebben we allemaal te danken aan (voormalig) orkaan Helene. Aan de voorzijde van dit systeem wordt met een zuidelijke stroming warme lucht naar onze streken gevoerd.

Maandag wordt het een graad of 22, dinsdag tot en met donderdag kan de temperatuur oplopen naar een zomerse 25° of meer. Daarbij schijnt de zon flink en het blijft droog. Kortom: een zomers slot van de astronomische en werkelijke zomer.

De uitgelichte foto werd gisteren gemaakt door Rutger Jongejan.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: