Regioweer: regenachtige woensdag, morgen flink wat zon


Vandaag

Het is op deze woensdag bewolkt en er zijn perioden met lichte regen en motregen. Er wordt door de diverse modellen tussen de 2 en 7 millimeter verwacht. Het maximum van 18° is al bereikt, want in de regen is het vandaag maar een graad of 15. De wind waait uit het noordwesten en is duidelijk minder dan gisteren en is niet meer dan zwak tot hooguit matig van kracht.

Vanavond is het bewolkt met nog kans op wat regen. Vrij snel wordt het droog en klaart het op. Bij weinig wind daalt de temperatuur naar een graad of 10.

Morgen

Morgen ziet het weerbeeld er een stuk vriendelijker uit. Het blijft droog en er zijn flinke perioden met zon. De wind waait zwak tot hooguit matig uit richtingen tussen zuid en noordwest en de temperatuur is 18°.

De komende dagen

Na morgen schijnt geregeld de zon, maar er is ook een buienkans. De temperatuur gaat omhoog van een graad of 18 op vrijdag naar 22 op zondag. Na het weekend krijgen we wellicht een nazomerse periode, maar daarover meer in de volgende weerpraatjes.

De uitgelichte foto werd gisteren gemaakt door Ton Wesselius. De wind is in de foto goed te zien..

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: