Regioweer: de temperaturen kruipen weer omhoog!


Vandaag

Het is op deze zaterdag over het algemeen bewolkt, maar aanvankelijk wel droog. Later vandaag krijgen we te maken met een warmtefront en vanmiddag gaat het dan ook licht regenen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 17 of 18°.

Vanavond is het bewolkt met enige tijd wat lichte regen. Komende nacht wordt het weer droog met enkele opklaringen. De zuidwestenwind blijft matig en aan zee vrij krachtig en het koelt af naar een graad of 14.

Morgen

Morgen is het eerst bewolkt, maar in de middag komt steeds vaker de zon tevoorschijn. Het blijft zeer waarschijnlijk droog en er waait een langzaam in kracht afnemende zuidwestenwind. De temperatuur wordt weer hoger en stijgt naar 20 of 21°.

De komende dagen

Na het weekend is het licht wisselvallig met een mix van zon en wolkenvelden. Soms is er wat regen of een bui mogelijk, maar de meeste nattigheid wordt ten noorden van onze streken verwacht. De temperatuur is met 21-22° helemaal niet verkeerd voor half september.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: