Regioweer: buiige regen en lagere temperaturen


Vandaag

Eerst even terug naar gisteren… In de nanacht kwam er in de omgeving van Gorinchem een onweersbui tot ontwikkeling. Deze onweersbui groeide snel uit tot een groot gebied met regen en onweer en het hele gebied trok over onze streken naar het noorden. De gehele ochtend hadden we er last van en het leverde ook veel regenwater op. Bij mij in Hoofddorp viel 42 en op Schiphol 49 millimeter.

Vandaag krijgen we opnieuw te maken met buien, maar het wordt niet zo nat als gisteren. Later vandaag nemen de buienkansen af en klaart het op. De wind waait uit het noordwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal 19°.

Vanavond en de komende nacht is het droog met een mix van wolken en opklaringen. Er staat niet veel wind en er is kans op nevel en mist. Het koelt af naar 12°.

Morgen

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er trekken ook weer enkele buien over de regio. De zwakke zuidenwind draait naar west en neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee en de temperatuur wordt niet hoger dan 17°.

De komende dagen

Na morgen is het dit weekend licht wisselvallig met geregeld zon, maar op beide dagen is er ook nog steeds een buienkans. De temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 19 tot 20°.

Na het weekend verandert er weinig. Met een westelijke stroming tussen lagedruk ten noorden en hogedruk ten zuiden is het wisselvallig met zonneschijn, maar ook met kans op regen of enkele buien. De temperatuur ligt rond de 20-21°.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Aad Hogenboom.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: