Regioweer: vanmiddag kans op stevige buien


Vandaag

De zon schijnt op deze dinsdag geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Vanmiddag neemt de kans op buien toe en daarbij kan het onweer en is er veel regenwater mogelijk in korte tijd. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 23°.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt en het komt tot enkele regen- en onweersbuien. Opnieuw is er bij die buien kans op veel regenwater in korte tijd. De temperatuur daalt naar 16°.

Morgen

Morgen is er weinig wind en is de kans op stevige regen- en onweersbuien opnieuw groot. De temperatuur stijgt ook morgen naar zo’n 23°.

De komende dagen

De rest van de week is het licht wisselvallig met zowel op donderdag alsook op vrijdag kans op regen of enkele buien. Geregeld schijnt ook de zon en het wordt duidelijk minder warm met maximaal 18-19°. Komend weekend nemen de neerslagkansen af en gaat de zon meer schijnen. Het blijft met een graad of 19 wel iets aan de koele kant voor de tijd van het jaar, want normaal is het begin september een graad of 20-21.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl