Regioweer: Wegtrekkende regen


We zijn de maandag met regen gestart, maar de regen trekt geleidelijk naar het oosten weg en later vanochtend wordt het vanuit het westen droog. Er verschijnen ook enkele opklaringen, maar later vanmiddag is er wel weer kans op wat lichte regen of een enkele bui. De wind waait uit het zuidwesten, later westen en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 18.

Vanavond is er nog kans op wat lichte regen of een bui, maar komende nacht is het droog met een mix van wolken en opklaringen. Het koelt af naar 13°.

Morgen zijn er flinke perioden met zon en het blijft droog. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt naar 21-22°.

Woensdag komt het tot enkele buien en daarbij is ook onweer mogelijk. De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt naar een graad of 20.

Donderdag komt het tot flinke buien en ook vrijdag is nog een enkele bui mogelijk. Geregeld schijnt ook de zon en het wordt 18-19°. In het weekend zijn er flinke perioden met zon en het blijft op beide dagen droog. Het wordt zaterdag 20 en zondag 22°.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: