Regioweer: Geregeld zon, later regen.


De zon schijnt op deze zondag geregeld, maar lokaal is er ook een bui mogelijk. Vanmiddag neemt de bewolking toe en tegen de avond ook de kans op regen. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en neemt toe naar matig over land en naar (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar ongeveer 19°.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en regenachtig. De temperatuur daalt naar een graad of 12.

Morgen beginnen we bewolkt met nog enige regen. Later komt het tot enkele buien, maar tussendoor schijnt dan ook de zon. De temperatuur stijgt naar 19° en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige westenwind.

Dinsdag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De wind waait zwak uit richtingen tussen zuid en oost en de temperatuur stijgt naar 21°.

Aanvankelijk zag het ernaar uit dat woensdag ook nog een warme dag zou worden, maar de laatste berekeningen gaan al voor buien vanaf de vroege ochtend en bij die buien is onweer mogelijk. De temperatuur houdt het bij 19° weer voor gezien. Ook de dagen daarna is en blijft het wisselvallig met donderdag en zaterdag enkele buien. Op vrijdag en zondag lijkt het droog te blijven. De temperatuur stijgt naar een graad of 19, volgende zondag kan het 21° worden.

De uitgelichte foto is vandaag van Aad Hogenboom.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: