Regioweer 25 augustus 2018


De zon schijnt op deze zaterdag geregeld, maar het draait vooral om buien en deze buien kunnen gepaard gaan met hagel, onweer en windstoten. Ook is er veel regenwater mogelijk. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal 15-16°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Lokaal is een bui mogelijk en het koelt af naar 12°.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar lokaal is ook een bui mogelijk. De wind waait matig en aan zee (vrij) krachtig uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 19°.

Zondagavond gaat het regenen en dat doet het ook maandag in eerste instantie. Maandagmiddag komt het tot enkele buien. De temperatuur stijgt wederom naar 19°. Dinsdag blijft het droog met geregeld zon. De temperatuur loopt op naar 23°. Woensdag wordt het maximaal 24° en aanvankelijk schijnt de zon. In de middag komen regen- en onweersbuien weer een eind maken aan de warmte. Donderdag en vrijdag is het (licht) wisselvallig met temperaturen van een graad of 19.

Ton Wesselius is wederom verantwoordelijk voor de uitgelichte foto.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: