Regioweer 24 augustus 2018


Er zijn vandaag perioden met zon, maar er is ook kans op enkele buien. De wind waait uit het westen en is matig tot vrij krachtig van kracht en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 17.

Vanavond en de komende nacht neemt de buiigheid sterk toe en is er ook kans op onweer. De temperatuur daalt naar een graad of 11 en er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind.

Morgen komt het ook tot flinke buien met kans op onweer. Tussen de buien door schijnt ook de zon. De wind waait uit het noordwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur blijft steken bij maximaal een graad of 16.

Zondag zijn er wolkenvelden en hier en daar is een bui mogelijk. Over het algemeen zal het droog blijven. De temperatuur klimt uit het dal en stijgt naar 18°.

Na het weekend komt het maandag tot buiige regen bij maximaal 19°. Dinsdag zitten we weer in warme lucht en stijgt de temperatuur naar 23°. De zon schijnt daarbij flink en het blijft droog. Woensdag wordt deze warmte weer verdreven door regen en onweer en zo blijft het wisselvallig zomerweer in de laatste week van augustus.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: