Regioweer 23 augustus 2018


We starten deze donderdag nog droog met naast wolkenvelden ook opklaringen. Geleidelijk neemt de bewolking toe en vanmiddag gaat het vanuit het westen buiig regenen en daarbij is ook onweer mogelijk. De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt nog naar 22-23°.

Vanavond trekt de regen geleidelijk naar het oosten weg en komende nacht is het even droog, maar al vrij snel volgen buien. Het koelt af naar 14°.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien en bij die buien is lokaal onweer mogelijk. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig tot vrij krachtig van kracht en de temperatuur blijft steken bij maximaal 17°.

In het laatste weekend van augustus, met onder andere Mysteryland in de Haarlemmermeer op het programma, ziet het weerbeeld er helaas duidelijk minder uit. De zon schijnt weliswaar geregeld, maar het komt ook tot flinke buien en daarbij is lokaal onweer mogelijk. Zondag neemt de buiigheid weer af. De temperatuur stijgt zaterdag naar 15-16 en zondag weer naar maximaal 18°.

Na het weekend is het aanvankelijk nog wisselvallig, maar later in de week gaan we profiteren van hogedruk. De zon schijnt dan geregeld, de neerslagkansen nemen af en de temperaturen gaan weer omhoog.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: