Regioweer 22 augustus 2018


Er zijn op deze woensdag flinke perioden met zon en het blijf in onze regio droog. De wind waait uit het zuidwesten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 23-24°.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen en het blijft droog. Het koelt af naar 17°.

Morgen starten we droog met wellicht nog wat zon, maar in de middag en avond komt het tot enkele regen- en onweersbuien en deze buien zullen de zomerwarmte verdrijven. Het wordt morgen nog zo’n 21° en er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwesten, later westenwind.

Vrijdag schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot een enkele bui. De wind waait uit het westen en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur wordt in de koele lucht niet hoger dan 17°.

In het weekend is het koel zomerweer met zaterdag geruime tijd buiige regen en ook zondag blijft het zeker niet droog. Vooral in onze (kust)regio kan veel regenwater vallen vanwege warm zeewater in combinatie met een koude bovenlucht. Het Europese weermodel verwacht tot en met zondagavond maar liefst 50-60 millimeter. De temperatuur stijgt zaterdag naar 16 en zondag naar maximaal 18°.

Na het weekend gaat de temperatuur langzaam weer omhoog naar waarden omstreeks de 20° in de tweede weekhelft.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: