Regioweer 21 augustus 2018


De zon schijnt op deze dinsdag van tijd tot tijd, maar er zijn ook wolkenvelden en hier en daar is een bui mogelijk. De wind waait zwak tot hooguit matig en draait van zuid naar west en de temperatuur stijgt naar een aangename 23°.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen en blijft het droog. Het koelt af naar ongeveer 16°.

Morgen blijft het droog en zijn er flinke perioden met zon. De wind waait uit het zuidwesten en is matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 23°.

Donderdag starten we nog droog met geregeld zon, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en in de middag komt het tot enkele regen- en onweersbuien. De wind waait uit het zuidwesten en neemt in de middag toe naar matig over land en naar (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur komt in de middag uit op ongeveer 21°.

Vrijdag komt het tot enkele buien, maar tussendoor schijnt ook de zon. We zitten in duidelijk koelere lucht met temperaturen van maximaal 17°. Ook in het weekend is het koel zomerweer met vooral op zaterdag flinke buien. Ook zondag blijft het niet droog en op beide dagen wordt het maximaal 16 tot 18°. Na het weekend gaat de temperatuur weer wat omhoog.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: