Regioweer 19 augustus 2018


Net als gisteren zijn er ook vandaag vrij veel wolkenvelden. Uit die bewolking kan soms wat lichte regen vallen, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De wind waait uit het zuidwesten en is matig in de polder en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 22°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Er is een kleine kans op wat lichte regen en de temperatuur daalt naar 18°.

Morgen komt het tot enkele buien, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De wind waait matig uit het westen en de temperatuur stijgt naar 22°.

De rest van de week zijn er perioden met zon, maar dinsdag komt het nog tot enkele buien. De temperatuur ligt tussen de 22 en 24°. Aan het eind van de week draait de stroming naar het noordwesten en gaat het kwik naar beneden. Volgend weekend is het maximaal een graad of 18 met bovendien enkele buien.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl