Regioweer 18 augustus 2018


We zijn met zonneschijn deze zaterdag gestart, maar al vrij snel neemt in onze regio de bewolking toe. Uit die bewolking kan zelfs wat lichte regen vallen, maar over het algemeen is het droog. De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 21°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een mix van wolken en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 17.

Morgen zijn er wolkenvelden en lokaal valt weer een klein beetje regen. Gaandeweg de dag klaart het op en komt de zon tevoorschijn. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten en het wordt opnieuw een graad of 21 in de regio.

Na het weekend is er maandag een grote kans op buien en ook de dagen daarna kan er van tijd tot tijd wat regen of een bui voorkomen. Geregeld schijnt ook de zon en met temperaturen van 22 tot 24° is het nog steeds aangenaam zomerweer.

Aan het eind van de week draait de stroming naar het noordwesten en gaan de temperaturen naar beneden.

De uitgelichte foto maakte ikzelf.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: