Regioweer 17 augustus 2018


Afgelopen nacht passeerde een front, maar dit front is inmiddels naar Duitsland weggetrokken. Het is op deze vrijdag dan ook prachtig weer met flink wat zon. Het blijf verder ook droog en er waait een matige noordwestenwind. We zitten inmiddels in een andere luchtsoort (polair) en daardoor wordt het niet warmer dan ongeveer 21°.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen en blijft het droog. Het koelt af naar een graad of 16.

Morgen zijn er perioden met zon, maar er zijn ook wolkenvelden en in de middag is er hier en daar een bui mogelijk. De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt opnieuw naar een graad of 21. Zondag verandert er in grote lijnen weinig. De zon schijnt geregeld, maar opnieuw is er kans op een (lokale) bui. De temperatuur is met 23° wel hoger en er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind.

Na het weekend schijnt de zon, maar er is ook kans op enkele buien. Aanvankelijk is het een graad of 23, later in de week gaat het kwik wat omlaag.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: