Regioweer 16 augustus 2018


De zon schijnt vandaag geregeld, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe en vanavond komt het tot enkele buien. De temperatuur stijgt naar 23-24° en er waait een matige en aan zee vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind.

Vanavond dus een toenemende kans op buien en daarbij is ook onweer mogelijk. Komende nacht trekken de buien naar het oosten weg en blijft het weer droog. De wind draait naar noordwest en het koelt af naar 16°.

Morgen schijnt de zon weer flink in de regio en het blijft droog. De west tot noordwestenwind waait matig en de temperatuur stijgt naar ongeveer 21°.

In het weekend zijn er perioden met zon, maar er zijn ook wolkenvelden en er is een (kleine) kans op een bui. De temperatuur stijgt zaterdag naar 21 en zondag naar maximaal 23°.

Na het weekend lijkt de kans op buien toe te nemen, maar de zon zal ook geregeld schijnen. Met 23-24° is het aanhoudend aangenaam en daarmee heel normaal zomerweer!

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: