Regioweer 14 augustus 2018


De zon schijnt vandaag geregeld en is er ook een bui mogelijk, maar veruit de meeste buien laten de regio links liggen. De wind waait uit het noordwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 21°.

Vanavond en de komende nacht blijft het droog met een mix van wolken en opklaringen. Het koelt af naar 17°.

Morgen schijnt de zon flink en blijft het droog. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt naar ongeveer 23°.

Donderdag wordt een (zomers) warme dag met temperaturen van 24-25°. Aanvankelijk schijnt de zon, maar in de middag en avond komt het tot enkele regen- en onweersbuien. Vrijdag blijft het weer droog, maar in polaire lucht wordt het dan niet warmer dan 21°.

In het weekend is het fraai zomerweer. De zon schijnt flink en het blijft op beide dagen droog volgens de laatste berekeningen. De temperatuur stijgt zaterdag naar 20 en zondag naar maximaal 23°.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Aad Hogenboom met daarop een naderende bui.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: