Regioweer 12 augustus 2018


We hebben op deze zondag last van een over de Noordzee trekkende storing. Het schampt onze regio en daardoor is er over het algemeen vrij veel bewolking en vanochtend kan het lokaal wat spetteren. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig over land en aanvankelijk vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 25°.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en in de nacht neemt de kans op buien toe en daarbij is ook onweer mogelijk. Het koelt af naar een graad of 17.

Morgen komt het tot flinke buien en daarbij is ook weer onweer mogelijk. Tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. De temperatuur is met 21° weer lager en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige zuidwest, later westenwind.

De rest van de week draait het dinsdag nog om buien bij maximaal 21°. Woensdag en donderdag lijken een tweetal droge dagen te worden met geregeld zonneschijn. De temperatuur gaat weer omhoog en stijgt naar 23-24°. Vrijdag krijgen we mogelijk weer te maken met een storing en gaat het weer regenen. De temperatuur valt dan weer wat terug.

Kortom: het is (licht) wisselvallig zomerweer met prima temperaturen.

De uitgelichte foto maakte ikzelf.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: