Regioweer 10 augustus 2018


De zon schijnt op deze vrijdag geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en het komt tot enkele buien en daarbij is ook onweer mogelijk. De wind waait uit het zuidwesten en is matig in de polder en (vrij) krachtig aan zee (windkracht 4 tot 6) en de temperatuur stijgt naar 18° aan zee en naar 20 wat verder landinwaarts in de regio.

Vanavond en de komende nacht komt het nog regelmatig tot enkele buien en vanavond neemt aan zee de zuidwestenwind tijdelijk toe naar windkracht 7. Komende nacht neemt de wind dan weer in kracht af en ook de buiigheid neemt geleidelijk af. De temperatuur daalt naar 14°.

Morgen zijn er flinke perioden met zon en het lijkt in onze regio droog te blijven, maar buien zitten wel in de buurt. De wind waait uit het westen en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 19 tot 21°. Zondag is er vrij veel bewolking, maar het lijkt opnieuw droog te blijven in de regio. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten en het wordt met 24 tot 26° weer duidelijk warmer.

Na het weekend is het (licht) wisselvallig met kans op regen en onweer. De temperatuur is en blijft aangenaam met kwikstanden tussen de 21 en 24°, maar maandag kan het mogelijk, voor de buien uit, nog 25-26° worden.

De uitgelichte foto is gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: