Regioweer 16 juli 2018


Het begint wellicht ééntonig te worden, maar op deze maandag schijnt de zon weer volop en het blijft droog. Wel verschijnt er later vandaag wat bewolking. De wind waait zwak uit het oosten en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 29°. Op de stranden steekt vanmiddag een zwakke zeewind op zodat het daar wat afkoelt.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen, maar ook wolkenvelden. Het blijft droog en het koelt af naar 16°.

Morgen zijn er flinke perioden met zon, maar vanwege de passage van een zwak front kunnen er later op de ochtend en morgenmiddag enkele buien voorkomen. De wind waait uit het zuidwesten, later westen en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar stijgt naar een aangename 24°.

De rest van de week schijnt de zon geregeld en woensdag is er weer een buienkans. Donderdag blijft het droog en aan het eind van de week is er kans op enkele buien met daarbij ook kans op onweer. De temperatuur ligt de gehele week tussen de 23 en 25° in de regio. Kortom: aanhoudend zomer!

De uitgelichte foto maakte ikzelf gistermiddag in Hoofddorp.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: