Regioweer 14 juli 2018


De zon schijnt op deze zaterdag flink, maar vanochtend komt ook hier en daar wat bewolking voor. Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot matige noordenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 24°.

Vanavond en de komende nacht trekt er sluierbewolking over de regio. Om 20 uur is het nog 22 en aan het eind van de avond is het een graad of 17-18. Uiteindelijk koelt het af naar een graad of 15 tegen zonsopkomst.

Morgen schijnt de zon weer flink, maar er trekken ook wat wolken over de regio. Het blijft opnieuw droog en er waait niet meer dan een zwakke geleidelijk oost wordende wind. De temperatuur stijgt naar zo’n 27°, maar aan zee kan het later afkoelen door een zwakke wind van zee.

Na het weekend is het maandag nog droog en zomers warm met temperaturen van zo’n 28°. Vanaf dinsdag neemt de kans op een enkele regen- of onweersbui geleidelijk toe, maar ook dan zal de zon nog flink schijnen. De temperatuur wordt wat aangenamer en stijgt dinsdag naar 25 en de dagen daarna naar waarden tussen de 21 en 24°.

De uitgelichte foto maakte ikzelf gisterochtend bijna een uur voor zonsopkomst.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: