Regioweer 28 juni 2018


Het is op deze donderdag prachtig weer met volop zonneschijn. Het blijft overal droog en er waait een meest matige noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar een zomerse 26°.

Vanavond is het nog lang aangenaam met om 20 uur een temperatuur van een graad of 22. Uiteindelijk daalt het kwik komende nacht naar 14°. Daarbij blijft het helder en droog.

Morgen schijnt de zon ook volop en is het droog. De wind waait uit het noorden en is matig in de polder en vrij krachtig aan zee (windkracht 4 tot 5) en daardoor is het iets minder warm met temperaturen van 23-24°.

In het weekend schijnt de zon volop en blijft het overal droog. De wind wordt meer oost tot noordoost en daardoor gaan de temperaturen weer omhoog. Zaterdag wordt het 26 en zondag ongeveer 28° in de regio. Ook na het weekend lijkt het nu droog en zonnig te blijven. Wel wordt het voor velen wat aangenamer wat betreft temperatuur. Maandag wordt het nog 27°, woensdag ligt het kwik rond de veel aangenamere waarden van 23°.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: