Regioweer 24 juni 2018


Het is op deze zondag overwegend bewolkt met wellicht lokaal een spatje motregen. Op veruit de meeste plaatsen is en blijft het droog. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 18.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 12.

Morgen zijn er perioden met zon en het blijft droog. De wind waait matig uit het noorden en de temperatuur stijgt naar ongeveer 21°.

Vanaf dinsdag is het op en top zomer in de regio. De zon schijnt flink, het blijft droog en de temperatuur gaat verder omhoog. Dinsdag wordt het 22 en woensdag 25-26°. Vanaf donderdag stijgt het kwik dagelijks naar waarden boven de zomerse grens van 25° met kwikstanden rond de 28°.

De uitgelichte foto is van André Willemsen.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl