Regioweer 22 juni 2018


De zon schijnt op deze vrijdag af en toe, maar er zijn ook wolkenvelden met kans op enkele buien. De wind waait uit het noordwesten en is eerst nog vrij krachtig tot krachtig, maar gaandeweg de dag neemt de wind in kracht af. De temperatuur stijgt naar maximaal 15°.

Vanavond en de komende nacht is het droog met een mix van wolken en opklaringen. De temperatuur daalt naar een graad of 11.

Morgen is er over het algemeen vrij veel bewolking en mogelijk valt daaruit wat lichte regen. Veel voorstellen doet het allemaal niet. De wind waait nog steeds uit het noordwesten en is matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 17°. Zondag is er ook vrij veel bewolking, maar in de middag schijnt ook af en toe de zon. Het wordt wederom een graad of 17.

Na het weekend keert de zomer terug. De zon schijnt flink, het blijft droog en de temperatuur gaat omhoog naar 25° halverwege de week.

De uitgelichte foto is van Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl