Regioweer 21 juni 2018


Het weerbeeld ziet er vandaag, op de dag dat de astronomische zomer om 12:07 uur begint, weer anders uit dan gistermiddag. We starten met veel bewolking en uit die bewolking valt vanochtend wat lichte regen en motregen. Al vrij snel trekt de regen uit de regio weg en zeker vanmiddag schijnt geregeld de zon. Wel is er dan nog een bui mogelijk. De noordwestenwind is duidelijk aanwezig en waait vrij krachtig in de polder en krachtig aan zee en de temperatuur wordt niet hoger dan 16-17°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Lokaal is een bui mogelijk en bij een doorstaande noordwestenwind koelt het af naar een graad of 11.

Morgen schijnt af en toe de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De noordwestenwind neemt langzaam wat in kracht af en de temperatuur stijgt naar maximaal 15°.

In het weekend schijnt geregeld de zon. In onze regio lijkt het droog te blijven en de temperaturen gaan langzaam weer omhoog. Zaterdag wordt het 17 en zondag 19°. Na het weekend wordt het snel warmer met temperaturen die oplopen naar zomerse waarden van 25°.

De uitgelichte foto is van Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: