Regioweer 20 juni 2018


De zon schijnt op deze woensdag geregeld, maar vanochtend komen er nog enkele wolkenvelden voor. Het blijft droog en er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 22-23°.

Vanavond is het helder, komende nacht neemt de bewolking toe en later is er kans op wat regen. De temperatuur daalt naar 14°.

Morgen is het eerst bewolkt met aanvankelijk nog kans op enige regen. Al vrij snel is het droog en hebben we een mix van wolken en zonneschijn. De wind waait uit het noordwesten en is vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur is fors lager en stijgt naar 17°.

Na morgen blijft het over het algemeen droog en schijnt geregeld de zon. Aanvankelijk is het vrij koel met 15-16° op vrijdag, maar daarna gaat de temperatuur langzaam omhoog. Na het weekend is het weer warm zomerweer met temperaturen van gemiddeld zo’n 24°.

De uitgelichte foto is van Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl