Regioweer 14 juni 2018


Het is vandaag aanvankelijk droog met af en toe zon. Vanmiddag neemt de bewolking toe en later trekt een gebied met lichte regen van west naar oost over de regio. De verwachting is dat de meeste regen valt tussen 14 en 17 uur met een uitloop tot 18 uur. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee. Op de Wadden wordt de wind hard, windkracht 7. De temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 19°.

Vanavond wordt het weer droog en geleidelijk klaart het op. Lokaal ontstaat nevel en mist en het koelt af naar 13°.

Morgen blijft het droog en zijn er perioden met zon. De wind waait zwak tot matig uit richtingen tussen zuid en west en de temperatuur stijgt naar 21°.

In het weekend schijnt zaterdag geregeld de zon en is het droog. In de nacht naar zondag gaat het regenen en zondag draait het om enkele buien. De temperatuur stijgt zaterdag naar 21, zondag blijft het kwik steken bij een graad of 18.

Volgende week blijft het (licht) wisselvallig bij temperaturen van 20 tot 22°.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto werd gemaakt door Aad Hogenboom.

%d bloggers liken dit: