Regioweer 8 juni 2018


Er is op deze vrijdag vrij veel (hoge) bewolking, maar er zujn ook perioden met zon. Vanmiddag komen stapelwolken tot ontwikkeling en lokaal kunnen deze ook in onze regio uitgroeien tot een regen- of onweersbui. De temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 24° en er waait een matige noordenwind. Aam zee is het koeler.

Vanavond en de komende nacht is er lokaal kans op een onweersbui, maar over het algemeen blijft het in onze regio droog. Het koelt af naar 16°.

Morgen zijn er perioden met zon en op een lokale bui na blijft het droog. Het wordt 25° en er waait een zwakke tot matige noord tot noordwestenwind. Zondag zijn er ook perioden met zon en het blijft over het algemeen droog in de regio. De temperatuur stijgt naar 24°.

Na het weekend gaat de temperatuur naar beneden en neemt de wisselvalligheid toe. Maandag wordt het nog een graad of 21, de dagen daarna is het 18-19° en dat is toch wel weer even wennen…

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: