Regioweer 31 mei 2018


Na een nevelige start zijn er vandaag flinke perioden met zon. Vanmiddag komen weer stapelwolken tot ontwikkeling en volgen uiteindelijk weer enkele buien en deze buien kunnen gepaard gaan met onweer. De temperatuur is zomers en stijgt naar 25-26° en er waait een zwakke veranderlijke wind.

Vanavond is er aanvankelijk nog een buienkans, maar al vrij snel wordt het weer droog. Het koelt af naar 16°.

Morgen schijnt af en toe de zon, maar er zijn ook vrij veel wolkenvelden. Verspreid over het land komt het tot buien, maar in onze regio lijkt het over het algemeen droog te blijven. De temperatuur is lager en ligt rond de 20-21° en er waait een matige west tot noordwestenwind.

Na morgen blijft het licht wisselvallig met geregeld zon, maar elke dag is er ook kans op buien en daarbij is ook onweer mogelijk. De temperatuur stijgt dit weekend naar 19 tot 22°. Na het weekend lijkt de temperatuur weer omhoog te gaan. Na een zomerse mei, lijkt ook juni verder te zomeren…

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: