Regioweer 29 mei 2018


De zon schijnt op deze dinsdag weer flink en het is aanvankelijk droog. Vanmiddag komen stapelwolken tot ontwikkeling en neemt de kans op enkele regen en onweersbuien toe. De temperatuur is wederom erg hoog en stijgt naar 27 tot 29° en er waait een matige noordoostenwind.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt en komt het tot enkele buien en daarbij is ook kans op onweer, hagel en lokaal veel regenwater in korte tijd. De temperatuur daalt naar 16°.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar in de (na)middag neemt de kans op buien weer toe en daarbij is ook weer kans op onweer. Het wordt morgen met 23 tot 25° wat minder heet.

De rest van de week en ook komend weekend schijnt geregeld de zon, maar elke dag moet ook rekening worden gehouden met enkele regen- en onweersbuien. De temperatuur stijgt dagelijks naar 23-24° en daarmee blijft het zomers.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: