Regioweer 25 mei 2018


De zon schijnt vandaag van tijd tot tijd, maar er zijn ook wolkenvelden en de hele dag is er kans op buien en daarbij kan het ook tot onweer komen. De wind waait uit het oosten en is matig van kracht, maar later vandaag neemt de wind in kracht af. De temperatuur stijgt naar ongeveer 24°.

Vanavond en de komende nacht is het droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De temperatuur daalt naar een graad of 15.

Morgen schijnt de zon volop en blijft het droog. Bij een overwegend matige oostenwind stijgt de temperatuur naar zo’n 27°. Zondag schijnt ook de zon en blijft het droog. De temperatuur stijgt wederom naar een graad of 27.

Ook na het weekend blijft het zomers met geregeld zon, maar er is ook elke dag kans op regen en onweer. Aanvankelijk is het een graad of 27, maar aan het eind van de week gaat het kwik terug naar zo’n 21°. Ook dat is te warm, want normaal is het eind mei een graad of 18.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: