Regioweer 24 mei 2018


De zon schijnt aanvankelijk flink vandaag, maar gaandeweg de dag komen stapelwolken tot ontwikkeling en later vandaag komt het tot enkele regen- en onweersbuien. Dit kunnen in potentie zware buien zijn met kans op veel regenwater in korte tijd, hagel en windstoten. De temperatuur stijgt naar 24° en er waait een matige oost tot noordoostenwind.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt met nog kans op buien en vanavond is er ook nog kans op onweer. Het koelt af naar een graad of 16.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er is ook nog altijd een buienkans met later op de dag lokaal onweer. Het wordt maximaal 24° en er waait een zwakke tot hooguit matige oostenwind.

In het weekend nemen de buienkansen af en schijnt de zon flink. De temperaturen gaan verder omhoog en liggen dit weekend tussen de 26 en 28°.

Ook volgende week houdt de meizomer aan. De zon schijnt flink, maar later op de dag moet weer rekening worden gehouden met regen en onweer. De temperatuur ligt de hele week tussen de 23 en 26°.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto werd gemaakt door Gerda Jakobs.

%d bloggers liken dit: