Regioweer 23 mei 2018


Het is op deze woensdag over het algemeen bewolkt en vanochtend is een bui niet uitgesloten. Zo nu en dan schijnt ook de zon en het wordt weer warm met vanmiddag een maximumtemperatuur van 23°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en flinke opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 15.

Morgen zijn er flinke perioden met zon, maar later op de dag komen stapelwolken tot ontwikkeling en neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. De temperatuur stijgt naar een warme 24° en er waait een zwakke tot matige oost tot zuidoostenwind.

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag komt het tot enkele regen- en onweersbuien en ook vrijdag is er nog een buienkans. Geregeld schijnt dan ook weer de zon en het wordt zo’n 23°. In het weekend schijnt de zon en blijft het droog. De temperatuur wordt zelfs nog hoger en stijgt op beide dagen naar 26 tot 28°.

Ook na het weekend verandert er niet veel. Het blijft warm tot zomers warm met temperaturen van 24 tot 27°. Verder schijnt geregeld de zon, maar later op de dag is er ook steeds kans op regen en onweer.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

%d bloggers liken dit: