Regioweer 22 mei 2018


Er zijn op deze dinsdag flinke perioden met zon, maar vanochtend ligt er nog een band met bewolking over onze streken en daaruit kan wat lichte regen vallen. Vanmiddag ontwikkelen stapelwolken en is er, met name landinwaarts, kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur stijgt naar ongeveer 24° en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind.

Vanavond is er nog een buienkans, komende nacht blijft het droog met flinke opklaringen. Het koelt af naar 13°.

Morgen schijnt de zon flink, maar later op de dag is er lokaal weer kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur stijgt naar 23° en er waait een matige en aan zee vrij krachtige noordoostenwind.

De rest van de week en ook komend weekend is het warm lenteweer. De temperatuur stijgt dagelijks naar waarden omstreeks de 23-24°. De zon schijnt flink, maar later op de dag is er steeds kans op een regen- of onweersbui. Later in het weekend en begin volgende week kan het mogelijk nog warmer worden…

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: