Regioweer 20 mei 2018


Na een bewolkte zaterdag schijnt op deze eerste Pinksterdag volop de zon. Het blijft droog en er waait een zwakke oost tot noordoostenwind. De temperatuur is duidelijk hoger en stijgt naar ongeveer 22°.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder met later wat bewolking. Het blijft droog en het koelt af naar ongeveer 12°.

Morgen, Pinkstermaandag, schijnt de zon weer flink, maar er zijn ook wolkenvelden en later op de dag is er een enkele bui mogelijk en daarbij kan het ook tot onweer komen. De wind waait matig uit het oosten en de temperatuur stijgt naar een graad of 23.

Ook na Pinksteren blijft het warm lenteweer met elke dag temperaturen boven de 20°. Op de meeste dagen is het zo’n 23 tot 25° in de regio. Verder schijnt de zon flink, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral later op de dag is er regelmatig kans op een enkele regen- of onweersbui. Kortom: de meizomer draait weer op volle toeren.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto maakte ikzelf.

%d bloggers liken dit: