Regioweer 19 mei 2018


De bewolking heeft op deze zaterdag de overhand, maar vooral later vandaag kan ook de zon nog even schijnen. Het blijft over het algemeen droog, maar een lokaal buitje is niet uitgesloten. Er waait een zwakke tot hooguit matige noordwestenwind en de temperatuur stijgt naar 14-15°.

Vanavond en de komende nacht klaart het op, blijft het droog en koelt het af naar een graad of 10.

Morgen, eerste Pinksterdag, schijnt de zon flink en blijft het droog. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten en de temperaturen zijn fors hoger, want het wordt maximaal 22°. Pinkstermaandag schijnt ook de zon en wordt het ongeveer 23°, maar later op de dag is er wel kans op een regen- of onweersbui.

Na Pinksteren is het licht wisselvallig met flink wat zon, maar later op de dag wel steeds kans op een regen- of onweersbui. De temperaturen blijven met 20 tot 23° op niveau.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

%d bloggers liken dit: