Regioweer 17 mei 2018


Het is op deze donderdag overwegend bewolkt, maar het blijft wel droog. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is matig over land en (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar hooguit een graad of 14.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 9.

Morgen is het ook overwegend bewolkt, maar gaandeweg de dag komt steeds vaker de zon tevoorschijn. Het blijft wederom droog en er waait een zwakke tot matige noordwestenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 15°.

In het weekend zijn er flinke perioden met zon, maar op beide dagen is er ook een buienkans. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur gaat weer omhoog. Zaterdag wordt het maximaal een graad of 18, maar zondag (eerste Pinksterdag) wordt het ongeveer 22°. Pinkstermaandag schijnt de zon volop, blijft het droog en is het erg aangenaam met temperaturen van 22-23°.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.