Regioweer 16 mei 2018


De zon schijnt op deze woensdag geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en er is bovendien kans op een bui. De temperatuur is weer lager en stijgt naar 17-18° en er waait een in kracht toenemende noordenwind. Vanmiddag waait het in de polder vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en flinke opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 8.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige noordwestenwind. De temperatuur is nog lager en stijgt naar maximaal een graad of 14.

Ook vrijdag is het een graad of 14, maar in het weekend gaat de temperatuur weer omhoog. Na een overwegend bewolkte vrijdag schijnt in het weekend ook weer geregeld de zon. Wel moet rekening worden gehouden met enkele buien. De temperatuur gaat zoals gezegd weer omhoog en ligt met de Pinksterdagen rond de 20°.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht veelal van mijn hand op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

%d bloggers liken dit: