Regioweer 13 mei 2018


Het is vandaag over het algemeen bewolkt en het komt tot enkele buien. Bij die buien kan het ook tot onweer komen, maar tussen de buien door is er ook ruimte voor de zon. De wind waait aanvankelijk zwak uit het oosten, maar vanmiddag wordt de wind west tot noordwest. De temperatuur loopt op naar maximaal een graad of 19, maar vanmiddag zal de temperatuur geleidelijk wat gaan dalen.

Vanavond is er nog kans op enkele buien met ook kans op onweer. Komende nacht is het droog met flinke opklaringen. Het koelt af naar ongeveer 13°.

Morgen zijn er perioden met zon en is het droog. De wind waait matig uit het noordoosten en het kwik gaat flink de hoogte in, want de temperatuur stijgt in de regio naar een zomerse 25°.

Dinsdag schijnt ook geregeld de zon en wordt het met een graad of 23 wederom een warme dag. Woensdag neemt later op de dag de kans op buien toe en gaat de temperatuur naar beneden. Woensdag wordt het nog een graad of 18, aan het eind van de week moeten we het met een graad of 15 doen.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht veelal van mijn hand op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto is van Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: