Regioweer 12 mei 2018


Er is vandaag vrij veel hoge (sluier)bewolking aanwezig, maar ook de zon zal geregeld schijnen. Het blijft droog en er waait een zwakke tot hooguit matige zuidoostenwind. De temperatuur gaat weer flink de hoogte in en stijgt vanmiddag naar een warme 23°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 13°.

Morgen ziet het weerbeeld er niet zo slecht uit als eerder gedacht. Het gaat namelijk niet de hele dag regenen, maar het draait om buien met kans wel kans op onweer. Tussendoor schijnt ook geregeld de zon. De oostenwind draait later op de middag pas naar west en de temperatuur blijft waarschijnlijk nog prima met temperaturen van een graad of 19 en misschien nog wel wat hoger. De laatste dagen werd maar een graad of 15 voor de zondag berekent.

Na het weekend schijnt maandag en dinsdag geregeld de zon en wordt het 18 tot 20°. Vanaf woensdag lijkt de wisselvalligheid toe te nemen en gaan de temperaturen naar beneden. Dat is allemaal nog ver weg en wellicht dat dat nog verandert.

Voor nu een goed weekend en graag weer tot morgen.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht veelal van mijn hand op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto is van Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: