Regioweer 10 mei 2018


Het is op deze Hemelvaartsdag aanvankelijk bewolkt en lokaal komt het tot een bui. De meeste buien vallen buiten onze regio. Vanmiddag komt steeds beter de zon tevoorschijn en uiteindelijk is het ronduit zonnig. De wind waait uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig van kracht en de temperatuur stijgt naar een aanmerkelijk koelere 14°.

Vanavond en de komende nacht is het helder en ook vrij koud. De temperatuur daalt naar 4-5°.

Morgen schijnt de zon flink en het blijft droog. De wind waait matig uit het oosten en de temperatuur is weer hoger en stijgt naar 18°.

In het weekend neemt de kans op buien toe en bovendien trekt er een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land. Met temperaturen van een graad of 20 op zaterdag is het nog wel aangenaam, maar zondag blijft de temperatuur steken bij 15°.

Volgende week blijft het (licht) wisselvallig met temperaturen rond de 16-17°.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht veelal van mijn hand op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto is van Sophie van de Meeberg.

%d bloggers liken dit: