Regioweer 9 mei 2018


Ook op deze woensdag is het zonnig lenteweer. Vanmiddag verschijnt er wel wat bewolking, maar het blijft droog. De temperatuur loopt in onze regio op naar ongeveer 23°, maar verder landinwaarts worden nog zomerse temperaturen van 25° en meer genoteerd. In onze regio komt vanmiddag een noordwestelijke wind te staan die de temperatuur wat drukt. Later vanmiddag gaat het kwik zelfs weer naar beneden en aan het eind van de middag komen we onder de 20° uit.

Vanavond neemt de bewolking toe en komende nacht is er kans op een enkele bui. Het koelt af naar een graad of 11.

Morgen, Hemelvaartsdag, zijn er wolkenvelden en in de ochtend is er nog een buienkans. Morgenmiddag is het droog en gaat de zon weer flink schijnen. De wind waait matig uit het noordwesten en het wordt niet warmer dan een graad of 14.

Na een frisse nacht met temperaturen van 5-6° is het vrijdag weer prima lenteweer. De zon schijnt flink, het blijft droog en het wordt bij een meest matige zuidoostenwind weer duidelijk warmer. Het wordt vrijdagmiddag een graad of 19.

In het weekend is het zaterdag bewolkt, maar wel tot de avond droog. Zondag gaat het enige tijd regenen. De temperatuur stijgt zaterdag nog naar een aangename 20°, zondag wordt het maximaal een graad of 17.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht veelal van mijn hand op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto is van Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: