Regioweer 8 mei 2018


Ook op deze dinsdag zal de zon weer uitbundig schijnen. Er is geen wolkje aan de lucht en het blijft dan ook droog. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten en de temperatuur stijgt naar 24 tot 26°.

Vanavond en de komende nacht is en blijft het helder. Het koelt af naar een graad of 11.

Morgen beginnen we met zonneschijn, maar gaandeweg de dag verschijnt er ook wat bewolking en op de stranden kan later zeemist voorkomen. Het blijft wel droog en er staat aanvankelijk geen wind. In de middag gaat de wind uit het noordwesten waaien en neemt geleidelijk toe naar matig. De temperatuur loopt snel op naar een graad of 23-24, maar in de middag gaat het kwik omlaag en duikt dan onder de 20° in de regio.

Vanaf donderdag, Hemelvaartsdag, is het gedaan met het zonovergoten en aangename weer. De neerslagkansen nemen weer toe en de temperaturen zijn duidelijk lager. Hemelvaartsdag wordt het niet warmer dan een graad of 13 en ook vrijdag en het komende weekend liggen de maxima tussen de 14 en 16°. Daarmee is het gelijk weer te koel voor de tijd van het jaar.

Vandaag en grotendeels morgen dan nog maar genieten van het aangename weer!

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht veelal van mijn hand op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto is van Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: