Regioweer 7 mei 2018


Net als afgelopen weekend is het ook vandaag prachtig en zonovergoten lenteweer. De zon schijnt weer volop en het blijft droog. De wind waait zwak tot hooguit matig uit het oosten en de temperatuur stijgt naar 24-25°.

Vanavond en de komende nacht is en blijft het helder en droog. De temperatuur daalt naar een graad of 11.

Morgen is het ook prachtig lenteweer met volop zon. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 25°.

Woensdag schijnt ook de zon, maar later verschijnt er ook weer meer bewolking. Het blijft overdag nog wel droog en er waait een zwakke veranderlijke wind. De temperatuur stijgt naar 23°. Later op de dag draait de wind naar west en gaat het kwik omlaag.

Vanaf donderdag is de meizomer weer over, want de temperaturen zijn duidelijk lager. Donderdag, Hemelvaartsdag, en ook komend weekend wordt het niet warmer dan een graad of 14-15. Op vrijdag kan het kwik nog stijgen naar een graad of 17-18. Verder trekken er wolkenvelden over de regio en met name in het weekend is er ook kans op regen of enkele buien.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto is van Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: