Regioweer 6 mei 2018


Net als gisteren is het ook op deze zondag prachtig lenteweer met volop zonneschijn. Het blijft vanzelfsprekend droog en er waait een zwakke tot matige oostenwind. De temperatuur loopt op naar waarden omstreeks de 23°, maar op de stranden kan het vanmiddag minder warm zijn door een zwakke wind van zee.

Vanavond en de komende nacht is en blijft het helder en koelt het af naar een graad of 10.

Morgen verandert er heel erg weinig. De zon schijnt weer van opkomst tot ondergang en het blijft droog. De wind waait zwak tot hooguit matig uit het oosten en de temperatuur stijgt wederom naar een graad of 23. Opnieuw kan het op de stranden minder warm worden door een zwakke zeewind.

Ook dinsdag schijnt de zon volop en met een zwakke tot matige zuidoostenwind loopt de temperatuur op naar waarden in de buurt van de zomerse 25°. Op de stranden kan het in de middag weer afkoelen door een zwakke zeewind. Woensdag schijnt de zon, maar later op de dag verschijnen er weer wolkenvelden. Het blijft nog wel droog en het wordt een graad of 23.

Donderdag, Hemelvaartsdag, zijn er wolkenvelden en vooral landinwaarts komt het tot enkele buien. In onze regio lijkt het droog te blijven met later ook weer zonneschijn. De wind waait uit het westen tot noordwesten en de temperaturen zijn met maximaal een graad of 14 duidelijk en fors lager. Vrijdag draait de wind weer naar zuid en gaan de temperaturen weer omhoog.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto is van Ton Wesselius.