Regioweer 5 mei 2018


Het is op deze Bevrijdingsdag prachtig lenteweer voor de diverse evenementen met volop zonneschijn. Vanochtend trekt er wat hoge sluierbewolking over, maar over het algemeen is het vandaag strakblauw. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten en de temperatuur stijgt naar 19 of een warme 20°. Aan zee kan vanmiddag een zwakke zeewind opsteken zodat daar de temperatuur wat kan dalen.

Vanavond en de komende nacht is het helder en koelt het af naar een graad of 8.

Morgen schijnt de zon weer van opkomst tot ondergang en het blijft droog. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 22°.

Ook maandag en dinsdag is het zonovergoten lenteweer. Het blijft droog en het wordt 23 tot 25° in de regio. De wind waait zwak uit het oosten, dinsdag uit het zuidoosten, maar aan zee kan in de middag wederom een zwakke zeewind opsteken met op de stranden duidelijk lagere temperaturen.

Woensdag beginnen we weer met zon, later neemt de kans op onweer toe en het wordt gemiddeld een graad of 23. Donderdag, Hemelvaartsdag, is er in de ochtend kans op een bui, verder lijkt het droog te blijven met een mix van wolken en af en toe zon. De temperatuur is met maximaal een graad of 16 wel duidelijk lager en dat heeft alles te maken met een west tot noordwestenwind.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto is van Jolanda Bakker.

%d bloggers liken dit: