Regioweer 4 mei 2018


Na een frisse nacht is het op deze vrijdag prachtig lenteweer. De zon schijnt onafgebroken en het blijft vanzelfsprekend droog. De wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten en de temperatuur stijgt naar ongeveer 17°. Op de stranden kan de wind vanmiddag uit zee gaan waaien met kans op dalende temperaturen.

Vanavond tijdens Dodenherdenking schijnt de zon en is het een graad of 13. Ook komende nacht is het helder en koelt het uiteindelijk af naar een graad of 6.

Morgen, Bevrijdingsdag, schijnt de zon weer volop en blijft het droog. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten en de temperatuur stijgt naar 18-19° in de regio. Wederom is aan zee kans op zeewind met dus duidelijk dalende temperaturen.

Na opnieuw een heldere nacht is het zondag wederom zonovergoten lenteweer. De wind waait zwak tot matig uit het oosten en de temperatuur stijgt tot boven de warme grens van 20°. Op de meeste plaatsen kan het zo’n 21-22° worden met aan zee weer kans op zeewind.

Ook na het weekend blijft het zonnig en wordt het zelfs nog warmer. Maandag en dinsdag loopt het kwik op naar waarden tussen de 23 en 25°. Woensdag volgt er mogelijk onweer en op donderdag, Hemelvaartsdag, gaat de temperatuur weer naar beneden.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto is van Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: